SuperEnduro GP az Arénában!

Szurkolj a SuperEnduro GP magyar indulóinak!

Február 5-én egy év kihagyást követően immár harmadik alkalommal ismét Budapestre látogat a kétkerekű látványshow! Újra Magyarországon a SuperEnduro világbajnokság, melynek a Papp László Aréna ad méltó helyet.

Hadobás Ádám, a verseny főszervezője az esemény sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a Prestige kategória nevezési listája alapján nem lehet okunk panaszra, hiszen elképesztő mezőny áll össze. A sportág egyik legeredményesebb versenyzője, a lengyel Taddy Blazusiak, az aktuális világbajnok Billy Bolt, a háromszoros világbajnok Colton Haaker, az amerikai Cody Webb, a könnyen megjegyezhető nevű és villámgyors Jonny Walker, valamint az előző budapesti megmérettetésen junior világbajnokká váló Will Hoare is rajthoz áll a Prestige kategóriában.

 A junior világbajnoki mezőnyben az arénát feltüzelő magyar versenyzőt Zsigovits Norbertet is üdvözölhetjük, ugyanakkor rajta kívül több hazai versenyző is rajthoz áll. 

 

SuperEnduro GP sajtótájékoztató

Az utánpótlásnevelés is szerves része a sportnak, mely immár a Superenduro GP-nek is részévé válik. „Idén már külföldi versenyzők is részt vesznek a 8–14 évesek küzdelmében. Ez azért fontos, mert ők a jövő világbajnokai, s talán köztük van az, aki magyarként az élre törhet.” – fűzte hozzá Hadobás Ádám.

A Németh Kornél által megálmodott pálya változatos és látványos lesz szemkápráztató showelemekkel fűszerezve. A motorsport gladiátorainak megmérettetését egy 1500 tonna földet, 100 tonna követ és 50 tonna faanyagot felemésztő komplex pálya fogja biztosítani kimagasló élménnyel nézőknek és versenyzőknek egyaránt. 

 

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke elmondta, az enduro szakág és a hazai szövetség számára is kiemelt fontosságú a Superenduro GP.  „Minden évben nagy öröm hazánkban üdvözölni a világ legjobb superendurósait és ha lehet, még jobb, hogy talán ennek a rendezvénynek is köszönhetően egyre több élversenyzőnk van itthon.  Zsigovits Norbert az utóbbi években a világbajnoki mezőny tagjává vált, és emlékezhetünk, két éve mekkora őrület volt az Arénában, amikor elhozta az egyik rajtot. A magyar ember szereti a látványos megméretéseket, és elképesztően tud örülni a magyar sikereknek, ezért is jó hír, hogy itt van Szőke Márk, vagy hogy az idén beugrik a trialos Csizmazia Barnabás. Az utánpótlásverseny itt, nálunk volt először része a programnak, ám most már külföldön is meghonosodott, ami igazolta, hogy jó volt az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos gondolatunk.”  – mondta Hermann Henrik.

 

A sajtótájékoztatón megjelent magyar versenyzők is megosztották gondolataikat a közelgő megmérettetésről.

Balról jobbra: Zsigovits Norbert, Hadobás Ádám, Szőke Márk

Zsigovits Norbert: „A legutóbbi magyar vb-futam óta eltelt időben rengeteg külföldi tapasztalatot tudtam szerezni, bízom benne, hogy ezek a hasznomra lesznek a hétvégén. Nagyon várom, hogy újra hazai közönség előtt versenyezzek, azóta is végigfut a hátamon a hideg, ha felidézem az akkori hangulatot, azt az őrjöngést, amivel akkor fogadtak. Az akkori jó eredmény azonban bizonyos szinten kötelez is. A superenduróban a siker titka, hogy legyél technikailag képzett – mert nehezek az akadályok –, legyen jó kondid, és mentálisan is felkészült legyél, mert a kapkodás okozza a legtöbb hibát. A rönkökön vagy a köveken ugyanis nagyon könnyű elcsúszni. Ezért is tűztem ki azt magam elé, hogy próbálok kiegyensúlyozottan, hiba nélkül motorozni, ha ez sikerül, és kihozom magamból a maximumot, elégedett leszek.

Szőke Márk: „Két évvel ezelőtt motorhiba miatt sajnos kiestem a hazai versenyen, úgyhogy most igyekeztem még alaposabban felkészülni és felkészíteni a motoromat. Építettem egy saját pályát, azon készültem, és elutaztam Łódźba, az első fordulóra, ahol feltérképeztem az ellenfeleket, és sikerült egy hatodik helyet szereznem. Nagyon örülök, hogy szombaton itthon versenyezhetünk, hiszen itt lehetnek a családtagok és a barátok, bízom benne, hogy össze tudok hozni egy dobogós helyezést.”

Balról jobbra: Hermann Henrik, Liszka Roland

A SuperEnduro GP hazai futamán szombaton 11 órától tartják az edzéseket, a délutáni programra pedig 16 órakor nyitják a Papp László Sportaréna kapuit. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében az esemény látogatásához kötelező a védettségi igazolást bemutatni. A jegyvásárlók között a rendezők a KTM és Husqvarna Centrum támogatásával kisorsolnak egy Husqvarna típusú motorkerékpárt.

Jegyértékesítés: Eventim

Támogassuk a magyar versenyzőket, szurkoljunk együtt, hogy a Papp László Arénában hazai versenyzők állhassanak a dobogóra!

A rendezvényről képes riport formájában jelentkezünk, illetve a versenyeket követően fotóösszeállítás a MAMS és a Varga Studio oldalán is publikálásra kerül.

Vissza az Elejére
Vissza az Elejére
A honlap tartalmának másolása a tulajdonos (Varga Studio®) hozzájárulása nélkül tilos!